Ν.Ο.Λ 40 Χρόνια Ιστορία....

Ο Ναυτικός Ομιλος Λάρισας έχει γενέθλια. Συμπλήρωσε 40 χρόνια συνεχούς ενεργούς δράσης από την ημέρα της ίδρυσής του το 1980.

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ απο τον πρών Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Λάρισας κ. Κώστα Πανταζή για τα γενέθελια του Ν.Ο.Λ. έφερε μνήμες στους μεγαλύτερους και γνώρισε την ιστορία στους νεότερους.

Το άρθρο αναλυτικα:

"Ο ΝΟΛ γεννήθηκε σε μια δύσκολη περίοδο, όπου ουσιαστικά δεν υπήρχε κολύμβηση στη Λάρισα. Από τότε έδωσε δείγματα ενός δυναμικού και ζωντανού οργανισμού λειτουργώντας πάντα σαν ένας τεράστιος πυρήνας παραγωγής αθλητικού και πολιτιστικού έργου.

Με το στίγμα του στον αθλητισμό της Λάρισας προσέφερε και προσφέρει στην κοινωνία και δημιουργεί μια παράδοση στα αθλητικά δρώμενα της πόλης και όχι μόνο.
Για την καταξίωση του ΝΟΛ έχουν συμβάλει πολλοί συντελεστές του (διοικήσεις-αθλητές-αθλήτριες-προπονητές), άνθρωποι άξιοι και εργατικοί.
 
Ολοι όσοι διετέλεσαν μέλη του ΔΣ του ΝΟΛ από οποιαδήποτε θέση, προσέφεραν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους με ευθύνη και μεγάλη διάθεση. Διέθεσαν χρόνο γόνιμο για τον αθλητισμό και το κοινωνικό σύνολο.
Στον ΝΟΛ πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός είναι μεγάλη υπόθεση, είναι μεγάλη επένδυση για τα παιδιά μας και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και καλύτερους τρόπους για τη διαπαιδαγώγησή τους.
 
Όταν συνεργάζονται η οικογένεια, το σχολείο και ο αθλητισμός, διαμορφώνουν τον χαρακτήρα των παιδιών, ώστε μετέπειτα να βάζουν στόχους για μεγάλες επιτυχίες.
Με την ευγενή άθληση, είτε ατομική είτε ομαδική, ο ΝΟΛ έδωσε την ευκαιρία στους αθλητές του να σφυρηλατούν χαρακτήρες.
Πάρα πολλοί αθλητές του ΝΟΛ σήμερα διακρίνονται σε κάθε τομέα της επαγγελματικής τους ζωής.
 
Ετσι σήμερα έχουμε πολλούς πετυχημένους σε διάφορους τομείς: γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, δάσκαλοι, καθηγητές, δημόσιοι λειτουργοί, έμποροι, επιχειρηματίες, προπονητές, άριστοι οικογενειάρχες.
Όλα αυτά τα χρόνια ζήσαμε σαν ΝΟΛ σημαντικά γεγονότα με χαρές, αλλά και λύπες που φυσικά μας γιγάντωσαν.
Εχουμε κατακτήσεις πρωταθλημάτων, βραβεύσεις, μετάλλια, μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών μας σε εθνικά συγκροτήματα, νίκες σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες.
Ειμαι ταπεινά βέβαιος ότι Ο ΝΟΛ και στο μέλλον θα συνεχίσει να μεγαλουργεί.
 
Ο σημερινός πρόεδρος και το ΔΣ θα εργαστούν για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του.
Το παρόν συνδέεται στενά με το παρελθόν και περικλείει μέσα του τον σπόρο του μέλλοντος.
Ο σπόρος ανθίζει καλύτερα όταν είμαστε μια ομάδα, είμαστε μια οικογένεια, είμαστε ΝΟΛ."
 

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του  Ναυτικού Ομίλου τον ευχαριστούν απο καρδιάς.

 

πηγή:Ο Ναυτικός Ομιλος Λάρισας έχει γενέθλια