Τμήμα Εκμάθησης

Ο ΝΟΛ εδώ και 39 χρόνια έχει προσφέρει αρκετά δείγματα της μεθοδικής δουλειάς που γίνεται σε όλα τα τμήματα του. Οι επιτυχίες Πανθεσσαλικές- Πανελλήνιες αλλά και Διεθνείς, καθώς και η ανάδειξη κορυφαίων αθλητών όλα αυτά τα χρόνια είναι ο καθρέφτης του συλλόγου. Όλες οι επιτυχίες έρχονται ως επιστέγασμα της μεθοδικής- προγραμματισμένης δουλειάς που ξεκινά από τα τμήματα υποδομής και συνεχίζεται παραπέρα, καθώς και με την επιλογή κατάλληλων συνεργατών ( προπονητών ).

Στην μεγάλη οικογένεια του ΝΟΛ θεμέλιο επιτυχίας αποτελεί και η άψογη συνεργασία που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των μελών του Δ.Σ., των προπονητών, των γονιών και των αθλητών.

Ο ΝΟΛ με στόχο να γίνεται σωστά η προετοιμασία όλων των τμημάτων συνεργάζεται με ένα μεγάλο αριθμό προπονητών. Οι προπονητές επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια και γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου και τη δυνατότητα προσφοράς τους στα παιδιά. Είναι όλοι τους άριστοι επιστήμονες και πάνω απ' όλα αξιόλογοι παιδαγωγοί. Επιλέγουν και εφαρμόζουν κατάλληλα προγράμματα για κάθε ηλικία παιδιών, ενώ είναι συνεχώς στη διάθεση των γονιών για συνεργασία και ενημέρωση σε θέματα διατροφής, υγείας και προόδου των παιδιών τους.

Στόχος των προπονητών είναι από τις μικρές ηλικίες να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν το νερό και να νοιώσουν την ΠΙΣΙΝΑ ως προέκταση του σπιτιού και του σχολείου. Ειδικά στη ΜΙΚΡΗ ΠΙΣΙΝΑ που είναι χώρος υποδοχής και ταυτόχρονα για το παιδί το πρώτο βήμα επαφής με το νερό, μπαίνουν οι ίδιοι μέσα στο νερό παρέχοντας ταυτόχρονα καλύτερη εκμάθηση της κολύμβησης, αλλά συγχρόνως εγγύηση και ασφάλεια στο φόβο των μικρών παιδιών που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το νερό. Κυριολεκτικά αγκαλιάζουν τα παιδιά και δένονται μαζί τους ενώ μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά εξοικειώνονται με το υγρό στοιχείο και ταυτόχρονα γνωρίζουν νέους φίλους και αναπτύσσονται κοινωνικά.