Ιστορικό

Ιστορικό

  • 1979 Το καλοκαίρι αρχίζει η λειτουργία του Εθνικού κολυμβητηρίου Λάρισας. Ταυτόχρονα η Ένωση Αθλοπαιδιών Λάρισας και ο Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας δημιούργησαν κολυμβητικά τμήματα.
  • 1980 Στις 22 Σεπτ. 1980, κατά την επιστροφή των  δυο συλλόγων από τους αγώνες που είχαν διεξαχθεί στον Βόλο, οι δυο αρχηγοί των ομάδων (Βασιλείου του ΓΣΛ και Παπαϊωάννου της ΕΑΛ) αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αγωνίζονται σαν μια ομάδα. Μετά από κοινή απόφαση οι δύο σύλλογοι διαλύουν τα κολυμβητικά τους τμήματα και ιδρύεται ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, με την σύνταξη του σχετικού καταστατικού που υποβλήθηκε στο πρωτοδικείο Λάρισας το ίδιο έτος.
  • 1981 Το καταστατικό αναγνωρίστηκε με την αριθ. 20/1981 απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Λάρισας και καταχωρήθηκε στο βιβλίο των εγκεκριμένων σωματείων του πρωτοδικείου Λάρισας με Αρ. Μητρώου 853/1981
  • 1984 Ιδρύεται το τμήμα Υδατοσφαίρισης Ανδρών που δραστηριοποιείται ανελλιπώς μέχρι σήμερα, με ομάδες Μίνι- Παίδων, Παίδων, Νέων, Εφήβων και Ανδρών, συμμετέχοντας στα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.
  • 1994 Ιδρύεται το τμήμα της Συγχρονισμένης Κολύμβησης που λειτουργεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2002, οπότε και αναστέλλεται η λειτουργία του.
  • 2002 Ιδρύεται, τον Νοέμβριο, το Γυναικείο τμήμα Υδατοσφαίρισης.
  • 2002 Δημιουργείται η πρώτη ιστοσελίδα, ενώ συγκεντρώνεται και καταγράφεται αρχειακό υλικό, από τον έφορο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Φάκα Ιωάννη.
  • 2002 Ο Ν.Ο.Λ. δραστηριοποιείται στην Κλασική Κολύμβηση, λειτουργώντας Ακαδημία Εκμάθησης Κολύμβησης (Μικρή Πισίνα)- Ταχύρυθμα Τμήματα Εκμάθησης Κολύμβησης (Μεγάλη Πισίνα)- Τμήματα Προ-προαγωνιστικά, Προαγωνιστικά και Αγωνιστικά, επίσης δραστηριοποιείται στο χώρο της Υδατοσφαίρισης, με ομάδες Μίνι- Παίδων, Παίδων, Νέων, Εφήβων και Ανδρών, συμμετέχοντας στα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ενώ άρχισε από τη φετινή χρονιά και η λειτουργία γυναικείου τμήματος Υδατοσφαίρισης. Στις τάξεις του Ν.Ο.Λ. βρίσκονται 855 εν ενεργεία αθλητές.
  • 2005 Ο Ναυτικός Όμιλος Λάρισας και η ομάδα polo ΑΝΔΡΩΝ - ΧΑΛΥΒΕΣ ΚΑΡΑΛΗΣ ανεβαίνει στην Β! Εθνική Κατηγορία μετά από μια χρονιά με έντονη δραστηριότητα και προσπάθεια.
  • 2006 Η ομάδα polo ανδρών ανεβαίνει κατηγορία και πλέον είναι στην Α2, μετά από μια πολύ επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά.

Έμβλημα του ομίλου

Ένας κύκλος όπου αναγράφεται το ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ και απεικονίζεται η παράσταση αρχαϊκού Λαρισαϊκού νομίσματος με την κεφαλή της κόρης της Λάρισας.

 
Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Θεση Όνομα
Πρόεδρος Γουργιώτης Ιωάννης
Αντιπρόεδρος Γεωργακόπουλος Δημήτριος
Γ. Γραμματέας Παπαϊωάννου Ιωάννης
Ταμίας Τσικούρας Βασίλειος
Γεν. Αρχηγός Βασιλείου Κων/νος
Έφορος τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Δασταυρίδης Γρηγόριος
Έφορος Κολύμβησης Γιαννούλης Αναστάσιος
Έφορος Υδατοσφαίρισης Χαύδας Βασίλειος
Έφορος Ιστιοπλοϊας Τσιομήτας Απόστολος
Έφορος Κωπηλασίας Πανταζής Κων/νος
Έφορος Υλικού Παντελίδης Νικόλαος