Διατροφικές ανάγκες παιδιών και εφήβων που αθλούνται

Ένα άρθρο από την Διαιτολόγο-Διατροφολόγο κ.Γεωργία Μαυρογιάννη που εξηγεί πως πρέπει να τρέφονται σωστά τα παιδιά και τι όφελος αποκομίζουν από μια ισορροπημένη διατροφή θα σας συνιστούσαμε να διαβασετε.

Αιματοκρίτης: Τι να προσέχετε

Η εξέταση για τον αιματοκρίτη καθορίζει το ποσοστό των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα. Το αίμα αποτελείται κυρίως από ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια που “αιωρούνται” σε ένα σχεδόν διαυγές υγρό που ονομάζεται ορός.

The Medical Project

Μια εξαιρετική παρουσίαση στους προπονητές και στους γονείς των αθλητών του ΝΟΛ έγινε το Σάββατο 12/10 στο εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης The Medical Project απο τον ορθοπεδικό κ. Γ Μπασδεκη, τον κ. Β. Σταυρου και την θεραπευτική ομάδα του Κέντρου για θέματα ανάπτυξης και αποφυγής τραυματισμών των αθλητών.

Υγεία και Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι ίσως το ιδανικότερο άθλημα που βοηθάει σε μεγάλο βαθμό στη σωματική ανάπτυξη, αλλά και στην υγεία των παιδιών. Βοηθάει το παιδί να σκληραγωγηθεί αλλά και να αναπτύξει θετικά στοιχεία της προσωπικότητάς του (υπομονή- επιμονή- πειθαρχία- άμιλλα κ.α.).

Ασφαλής Κολύμβηση

Κανονισμοί για ασφαλή κολύμβηση και τήρηση των κανονών υγιεινής στην πισίνα :

Συμβουλές στα παιδιά που αθλούνται

Όλοι συμφωνούμε ότι τα παιδιά εκτός από τις ώρες που είναι υποχρεωμένα να περνούν στο σχολείο και τις ώρες που προετοιμάζονται για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας, είναι καλό να παίζουν αθλητικά παιχνίδια.

Συμπληρώματα διατροφής

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε εάν η διατροφή μας μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού μας όταν αθλούμαστε συστηματικά.
Και ακόμη εάν, παίρνοντας κάποιες βιταμίνες βελτιώνουμε τη φυσική μας κατάσταση και οπωσδήποτε την απόδοσή μας στο άθλημα που μας αρέσει.

Αθλητικό Μασάζ. Τα οφέλη του μασάζ στον πρωταθλητισμό

Οι ευεργετικές ιδιότητες του αθλητικού μασάζ, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τον κάθε αθλητή.
ΝΟ Λάρισας
ΝΟ Λάρισας

Ο ΝΟΛ (Ναυτικός Όμιλος Λάρισας) ιδρύθηκε το 1980 στη Λάρισα, με σκοπό την διάδοση και σωστή εκμάθηση της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης και της καλλιτεχνικής κολύμβησης στην Ελλάδα.